Food Blogger
Εύη Σκούρα
Είμαι η Εύη και μένω στην Αθήνα. Θα ήθελα να σας πω δυο λόγια για το ταξίδι που αποφάσισα να ξεκινήσω δημιουργώντας αυτό μπλογκ. Το φαγητό το αγαπώ. Αγαπώ να δοκιμάζω νέες συνταγές, να μαγειρεύω για φίλους, να διαβάζω γι’ αυτό, να συζητάω γι’ αυτό και, βεβαίως, να το γεύομαι! Το να μαγειρεύεις για τους δικούς σου ανθρώπους είναι μια μορφή ένδειξης αγάπης, και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το χαμόγελο στα χείλη τους όταν γεύονται και εγκρίνουν μια δημιουργία σου. Αυτό που θες για τους αγαπημένους σου είναι να τρέφονται σωστά και να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη υγεία. Πιστεύω πολύ στην ισορροπημένη διατροφή και όχι στις ακραίες δίαιτες. Εδώ και χρόνια, όταν συνειδητοποίησα πόσο βλαβερές είναι όλες αυτές οι επεξεργασμένες τροφές που υποτίθεται πως κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη, αποφάσισα να είμαι πιο προσεκτική. Η τροφή δεν είναι μόνο απόλαυση, αλλά είναι και ο πλέον φυσικός τρόπος να πάρουμε τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Γι’ αυτό πρέπει να επιλέγουμε έξυπνα αυτά που βάζουμε στο τραπέζι μας. Δεν είμαι ειδικός στην διατροφή, είμαι όμως ένας άνθρωπος που διαβάζει πολύ, παρακολουθεί σεμινάρια και ψάχνει, όσο το δυνατόν, τις τροφές που επιλέγει. Κάποια στιγμή, αποφάσισα πως θα ήταν ωραίο αυτό το γευστικό ταξίδι να το μοιραστώ με άλλους. Κι έτσι γεννήθηκε το The Healthy Cook, όπου μοιράζομαι με τους αναγνώστες μου υγιεινές και ως επί το πλείστον χαμηλές σε θερμίδες συνταγές με, όσο το δυνατόν, μη επεξεργασμένα υλικά. Εδώ θα βρείτε συνταγές για πρωινά, σνακς, γρήγορα γεύματα και επιδόρπια, συνταγές για χορτοφάγους και vegans (γιατί αγαπώ πολύ τα λαχανικά), νηστίσιμες, αλλά και συνταγές με κρέας και ψάρι. Σε κάθε ανάρτηση θα βρίσκετε και διατροφικές πληροφορίες για τα βασικά υλικά, όμως στην κατηγορία “Διατροφή” θα δείτε πως υπάρχουν άρθρα αφιερωμένα σε κάποιες τροφές και τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Έχοντας δουλέψει σε αεροπορική εταιρεία για περίπου δύο δεκαετίες, έχω δοκιμάσει γεύσεις από σχεδόν όλες τις γωνιές του πλανήτη. Μου αρέσει να «μπερδεύω» συνταγές από διάφορες κουζίνες, έχω όμως μια αδυναμία στην Μεσογειακή, και ιδίως στην Ελληνική κουζίνα. Μου αρέσουν πολύ τα μπαχαρικά, το τζίντζερ, το λάιμ, η καρύδα, οι ξηροί καρποί, το γιαούρτι, τα όσπρια και άλλα υλικά τα οποία θα ανακαλύψετε διαβάζοντας τις αναρτήσεις μου. Κι επειδή, όπως σας είπα, η ισορροπία είναι το παν, αφήνω και λίγο χώρο για κανένα γλυκάκι πού και πού, μια και η ζαχαροπλαστική είναι η μεγάλη μου αδυναμία! Νομίζω πως πιο πολύ απολαμβάνω όλη τη διαδικασία της δημιουργίας ενός γλυκού, παρά τη δοκιμή του, όταν πια είναι έτοιμο. Στην κατηγορία “Μικρές αμαρτίες” θα βρείτε γλυκά, λίγο πιο ελαφριά, για εκείνες τις δύσκολες ώρες που όλοι μας θέλουμε το γλυκάκι μας… Σκοπός μου είναι να σας αποδείξω πως η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή δεν είναι πολύπλοκη, ούτε ανιαρή. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και γευστικό ταξίδι, το οποίο εύχομαι να απολαύσετε μαζί μου!
thehealthycook.gr