• ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
    • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
    • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
    • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
    • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
    • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • el
    • en

Τραχανό-ρυζο (μια εναλλακτική πρόταση για το σπανακόρυζο)

  • You are here
  • Αρχική
  • Γνωστοί Chefs προτείνουν...
  • Τραχανό-ρυζο (μια εναλλακτική πρόταση για το σπανακόρυζο)
Τραχανό-ρυζο (μια εναλλακτική πρόταση για το σπανακόρυζο)
Τραχανό-ρυζο (μια εναλλακτική πρόταση για το σπανακόρυζο)
  • Προετοιμασία: 8 λεπτά
  • Μερίδες: 4
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

  • Calories: 250

Τραχανό-ρυζο (μια εναλλακτική πρόταση για το σπανακόρυζο)

By Ηλίας Σταυρόπουλος 19/07/2016

Υλικά

  • 1 κουτάκι Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γευσις - 300gr
  • Σπανάκι - 600gr
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Κρεμμύδι - 120gr
  • Άνηθο - 5gr
  • Φρέσκος δυόσμος - 5gr
  • Φέτα - 70gr
  • Λεμόνια - 1-2
  • Ελαιόλαδο - 80ml
  • ½ κ.γ. κανέλα ή ένα ξύλο κανέλας
  • Μπούκοβο
  • Πιπέρι
  • Κρασί λευκό - 200ml
  • Παρμεζάνα - 80gr
  • Βούτυρο - 60gr

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών και διατηρούμε το ζωμό ζεστό καθόλη τη διάρκεια της παρασκευής.
  2. Ζεσταίνουμε σε μία χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σωτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν.
  3. Ρίχνουμε το Τραχανότο και σωτάρουμε για 1-2 λεπτά. Μόλις το Τραχανότο πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να εξατμιστεί.
  4. Μόλις απορροφηθεί το κρασί, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών σε μικρές δόσεις. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός ρίχνουμε την επόμενη δόση, ανακατεύοντας συνέχεια.
  5. Σε 6-7 λεπτά το Τραχανότο μας είναι σχεδόν έτοιμο και χυλωμένο.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά το Τραχανότο και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, το ψιλοκομμένο δυόσμο, άνηθο, το χυμό από τα λεμόνια και το μπούκοβο.
  7. Σερβίρουμε και προσθέτουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τριμμένη φέτα και φερσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με καβουρμά

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με καπνιστό χοιρινό & πράσο

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βελουτέ τραχανότο με κοκκινιστά καλαμαράκια

Ilias Stavropoulos Chef Ηλίας Σταυρόπουλος

Σπούδασε στο ΤΕΙ Πάτρας λογιστική και ως φοιτητής άρχισε να μαγειρεύει ερασιτεχνικά. Πιστεύει πως ό,τι κι αν κάνει κάποιος στη ζωή του πρέπει το τέλος της ημέρας να τον βρίσκει ευτυχισμένο και γεμάτο. Γι’ αυτό και έκανε τη μεγάλη στροφή εγκαταλείποντας τα βαρετά λογιστικά και πέφτοντας με τα μούτρα στη μαγειρική με την οποία εντωμεταξύ είχε αναπτύξει σχέση πάθους. Έπεσε από την αρχή στα βαθιά μαθητεύοντας στο πλευρό του δάσκαλου Χριστόφορου Πέσκια, «για μένα ήταν μεγάλη έμπνευση και το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσα να φανταστώ». Δούλεψε στο Coupepe στην Πεντέλη, βραβεύτηκε ως νέο μαγειρικό ταλέντο και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο λαοφιλές It της Σκουφά μαγειρεύοντας ελληνική-μεσογειακή και healthy κουζίνα στο πλευρό του Αντρέα Λαγού, σεφ που σήμερα θεωρεί μέντορα και καθοδηγητή του – «με τον Αντρέα είχαμε από την αρχή άμεση επικοινωνία, μου έμαθε τα πάντα και κυρίως τη δύναμη της απλότητας, αφήνοντάς με ταυτόχρονα να αναπτύξω και τη δική μου μαγειρική ταυτότητα». Έχει στόχο την εξέλιξή του, γι’ αυτό θέλει να ταξιδέψει απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας και να μάθει από τους ντόπιους όλες τις συνταγές, όλα τα προϊόντα κάθε τόπου. Δεν μετανιώνει για την επιλογή του, «η μαγειρική τελικά είναι μεγάλη καψούρα».

  • ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
  • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ

  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
  • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
  • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ

  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ENGLISH VERSION