• ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
    • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
    • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
    • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
    • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
    • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • el
    • en

Τραχανότο με γαρίδες

  • You are here
  • Αρχική
  • Food Bloggers μαγειρεύουν...
  • Τραχανότο με γαρίδες
Τραχανότο με γαρίδες
Τραχανότο με γαρίδες
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μερίδες: 4
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

  • Calories: 250

Τραχανότο με γαρίδες

By Εβίνα Καπιτζόγλου 19/07/2016

Υλικά

  • 1 κουτάκι Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γευσις - 300gr
  • • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Γαρίδες κατεψυγμένες, καθαρισμένες - 500gr
  • Ελαιόλαδο - 100ml
  • 1 κύβος λαχανικών
  • Βραστό νερό - 800ml
  • Σαφράν - 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καταρχήν ξεπαγώνουμε καλά τις γαρίδες.
  2. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μία μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε ελαφρά τo σκόρδο για 1′.
  3. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για άλλα 7′-8′. Προσθέτουμε το Τραχανότο κι ανακατεύουμε για 1′.
  4. Προσθέτουμε το βραστό νερό, το σαφράν και τον κύβο λαχανικών κι αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συχνά. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι.
  5. Μόλις απορροφηθεί το νερό, το Τραχανότο είναι έτοιμο (5′-6′). Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με κοτόπουλο & σπανάκι

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρεμμυδόσουπα με μανιτάρια & Τραχανότο

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με σπαράγγια & ginger

Evina Kapitzoglou Food Blogger Εβίνα Καπιτζόγλου

Με λένε Εβίνα (όποιος βρει από πού βγαίνει κερδίζει muffin δώρο!), έχω δύο κόρες, έναν άντρα, ένα σκύλο κι άπειρες εργατοώρες στην κουζίνα μου και σε επιχειρήσεις. Από πολύ μικρή αγαπούσα πολύ το χώρο της κουζίνας και πάντα τη θεωρούσα το πιο ζεστό αλλά ταυτόχρονα και το πιο δυναμικό δωμάτιο του σπιτιού μας. Άλλωστε ένα μεγάλο μέρος των παιδικών μου αναμνήσεων είναι άρρηκτα δεμένο με αυτή. Επίσης από μικρή αγαπούσα πολύ το καλό φαγητό και δεν δίσταζα από τότε να μαγειρεύω και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις από όλο τον κόσμο. Θυμάμαι ότι από τα παιδικά περιοδικά που αγόραζα, μελετούσα πάντα τις συνταγές, τις έκοβα με ένα ψαλίδι και τις τακτοποιούσα με θρησκευτική ευλάβεια σε ένα άλμπουμ (το οποίο έχω μέχρι σήμερα). Τα χρόνια που πέρασαν και οι επαγγελματικοί μου δρόμοι με οδήγησαν στον τομέα της επικοινωνίας όπου εργάζομαι τα τελευταία, σχεδόν, 20 χρόνια σε μεγάλες πολυεθνικές κι ελληνικές εταιρείες. Η αγάπη μου όμως για την κουζίνα, τη μαγειρική και την ανταλλαγή συνταγών παραμένει άσβεστη όλα αυτά τα χρόνια και βρίσκω πλέον αυτή μου την ενασχόληση σαν την ύψιστη μορφή επικοινωνίας αφού τα πάντα συζητούνται, λύνονται και συμφωνούνται γύρω από ένα τραπέζι. Από αυτή εδώ τη σελίδα θα προσπαθήσω –ελπίζω να τα καταφέρω- να σας βάλω λίγο στην κουζίνα μου και στη ζωή μου, γιατί πολλά από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά δεν πρέπει να πάνε χαμένα. Στην κουζίνα μάλιστα, τίποτα δεν πάει χαμένο – τα τρώμε ΟΛΑ.

cookandfeel.gr

  • ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
  • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ

  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
  • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
  • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ

  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ENGLISH VERSION