• ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
    • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
    • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
    • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
    • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
    • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • el
    • en

Τραχανότο με καπνιστό χοιρινό & πράσο

  • You are here
  • Αρχική
  • Γνωστοί Chefs προτείνουν...
  • Τραχανότο με καπνιστό χοιρινό & πράσο
Τραχανότο με καπνιστό χοιρινό & πράσο
Τραχανότο με καπνιστό χοιρινό & πράσο
  • Προετοιμασία: 9 λεπτά
  • Μερίδες: 4
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

  • Calories: 250

Τραχανότο με καπνιστό χοιρινό & πράσο

By Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 20/07/2016

Υλικά

  • 1 κουτάκι Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γευσις - 300gr
  • 200gr καπνιστό χοιρινό κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • Ζωμός λαχανικών - 800ml
  • Πικάντικη πιπεράτη φέτα - 150gr
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα φαρδύ, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το πράσο και το χοιρινό και σωτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το Τραχανότο και το σωτάρουμε. Σβήνουμε με το λευκό κρασί ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
  3. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών σε μικρές δόσεις, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε την επόμενη δόση ζωμού. Συνεχίζουμε μέχρι το Τραχανότο να απορροφήσει όλα τα υγρά και να είναι χυλωμένο.
  4. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε λίγα λεπτά το Τραχανότο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με καβουρμά

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βελουτέ τραχανότο με κοκκινιστά καλαμαράκια

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με γαρίδες, κολοκυθάκια & σαφράν

Argiro Barbarigou Chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο. Έκανε τα πρώτα βήματα της στην κουζίνα στο πλευρό της μητέρας της Κωνστάντζας, καταλαβαίνοντας ότι από πολύ νωρίς ότι η κουζίνα θα γίνει το ορμητήριο και ατο βασίλειό της. Μεγάλωσε ανάμεσα σε μυρωδιές, γεύσεις και εικόνες γεμάτες Ελλάδα και οικογένεια. Γαλουχήθηκε με τις αρχές της φιλοξενίας και της προσφοράς. Οι γονείς της ήταν οι ιδιοκτήτες του μικρού, όμορφου, παραδοσιακού ξενοδοχείου «Παπαδάκης» στη Νάουσσα της Πάρου, το οποίο δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί, με τη μητέρα και την αδελφή της Αργυρώς να είναι οι βασίλισσες στην καρδιά των επισκεπτών του ξενοδοχείου, που είναι πιστοί και το νιώθουν σαν σπίτι τους. Η Αργυρώ έμαθε να φτιάχνει ψωμί , γλυκά και να απομνημονεύει τα μυστικά των ψαριών, των θαλασσινών, των μυρωδικών, των κρεάτων και των λαχανικών. Λάτρευε το σπιτικό τυρί και το ελαιόλαδο και ξεχώριζε από μικρή την ιδιαίτερη γεύση τους. Έβλεπε, άκουγε και έβγαζε από την τσέπη της το μικρό σημειωματάριο της για να γράφει όσα την εντυπωσίαζαν και δεν ήθελε να ξεχάσει και να συνεχίσιε να εξερευνά. Μέχρι που ήρθε η ώρα να πετάξει μακριά από το νησί της και να αρχίσει να μοιράζεται με όλους όσοι αγαπούν με πάθος τη μαγειρική τις εμπειρίες της, τις συνταγές που δημιουργούσε. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 16 χρόνια, έχοντας μαζί με το ταλέντο και την εμπειρία της, σπουδές συνοδεύονται από σπουδές γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο, σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Από το 2004 ζει μόνιμα στην Αθήνα και δεν υπάρχει κανένας, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, που να μην αγαπάει τη βραβευµένη chef, την παθιασμένη μαγείρισσα, τη γυναίκα που έχει καταφέρει µε τον δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

  • ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
  • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ

  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
  • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
  • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ

  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ENGLISH VERSION