• ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
    • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
    • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
    • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
    • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
    • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • el
    • en

Τραχανότο με κάσιους και κράνμπερις

  • You are here
  • Αρχική
  • Food Bloggers μαγειρεύουν...
  • Τραχανότο με κάσιους και κράνμπερις
Τραχανότο με κάσιους και κράνμπερις Τραχανότο με κάσιους και κράνμπερις Τραχανότο με κάσιους και κράνμπερις Τραχανότο με κάσιους και κράνμπερις Τραχανότο με κάσιους και κράνμπερις Τραχανότο με κάσιους και κράνμπερις
Τραχανότο με κάσιους και κράνμπερις
  • Προετοιμασία: 9 λεπτά
  • Μερίδες: 4
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

  • Calories: 250

Τραχανότο με κάσιους και κράνμπερις

By Εβίνα Καπιτζόγλου 18/07/2016

Υλικά

  • 1 κουτάκι Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γευσις - 300gr
  • Ελαιόλαδο - 100ml
  • Αποξηραμένα κράνμπερις - 60gr
  • Κάσιους ψημένα, ανάλατα - 70gr
  • Πετιμέζι - 40gr
  • Κουρκουμάς - 7gr (1 κουταλάκι γλυκού)
  • Ζωμός κοτόπουλου - 1 κύβος
  • Βραστό νερό - 800ml

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 1′-2′ το περιεχόμενο του φακέλου Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γευσις, τα κάσιους και τα κράνμπερις.
  2. Σβήνουμε με το πετιμέζι και προσθέτουμε τον κουρκουμά, τον κύβο και το νερό. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το Τραχανότο μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του (5′-7΄).
  3. Σερβίρουμε το Τραχανότο αμέσως, ζεστό κι αν θέλουμε προσθέτουμε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με κοτόπουλο & σπανάκι

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρεμμυδόσουπα με μανιτάρια & Τραχανότο

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με σπαράγγια & ginger

Evina Kapitzoglou Food Blogger Εβίνα Καπιτζόγλου

Με λένε Εβίνα (όποιος βρει από πού βγαίνει κερδίζει muffin δώρο!), έχω δύο κόρες, έναν άντρα, ένα σκύλο κι άπειρες εργατοώρες στην κουζίνα μου και σε επιχειρήσεις. Από πολύ μικρή αγαπούσα πολύ το χώρο της κουζίνας και πάντα τη θεωρούσα το πιο ζεστό αλλά ταυτόχρονα και το πιο δυναμικό δωμάτιο του σπιτιού μας. Άλλωστε ένα μεγάλο μέρος των παιδικών μου αναμνήσεων είναι άρρηκτα δεμένο με αυτή. Επίσης από μικρή αγαπούσα πολύ το καλό φαγητό και δεν δίσταζα από τότε να μαγειρεύω και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις από όλο τον κόσμο. Θυμάμαι ότι από τα παιδικά περιοδικά που αγόραζα, μελετούσα πάντα τις συνταγές, τις έκοβα με ένα ψαλίδι και τις τακτοποιούσα με θρησκευτική ευλάβεια σε ένα άλμπουμ (το οποίο έχω μέχρι σήμερα). Τα χρόνια που πέρασαν και οι επαγγελματικοί μου δρόμοι με οδήγησαν στον τομέα της επικοινωνίας όπου εργάζομαι τα τελευταία, σχεδόν, 20 χρόνια σε μεγάλες πολυεθνικές κι ελληνικές εταιρείες. Η αγάπη μου όμως για την κουζίνα, τη μαγειρική και την ανταλλαγή συνταγών παραμένει άσβεστη όλα αυτά τα χρόνια και βρίσκω πλέον αυτή μου την ενασχόληση σαν την ύψιστη μορφή επικοινωνίας αφού τα πάντα συζητούνται, λύνονται και συμφωνούνται γύρω από ένα τραπέζι. Από αυτή εδώ τη σελίδα θα προσπαθήσω –ελπίζω να τα καταφέρω- να σας βάλω λίγο στην κουζίνα μου και στη ζωή μου, γιατί πολλά από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά δεν πρέπει να πάνε χαμένα. Στην κουζίνα μάλιστα, τίποτα δεν πάει χαμένο – τα τρώμε ΟΛΑ.

cookandfeel.gr

  • ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
  • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ

  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
  • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
  • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ

  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ENGLISH VERSION