• ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
    • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
    • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
    • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
    • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
    • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • el
    • en

Τραχανότο με κοτόπουλο & σπανάκι

  • You are here
  • Αρχική
  • Food Bloggers μαγειρεύουν...
  • Τραχανότο με κοτόπουλο & σπανάκι
Τραχανότο με κοτόπουλο & σπανάκι Τραχανότο με κοτόπουλο & σπανάκι Τραχανότο με κοτόπουλο & σπανάκι Τραχανότο με κοτόπουλο & σπανάκι
Τραχανότο με κοτόπουλο & σπανάκι
  • Προετοιμασία: 25 λεπτά
  • Μερίδες: 4
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

  • Calories: 250

Τραχανότο με κοτόπουλο & σπανάκι

By Εριμόνη Τυλιπάκη 19/07/2016

Υλικά

  • 500gr φιλέτο κοτόπουλο, ψημένο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300gr Τραχανότο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζεστό νερό (ή ζωμό κοτόπουλου)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι φύλλα σπανακιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 80gr παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 γεμάτη κουταλιά τυρί κρέμα

Εκτέλεση

  1. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5′, μέχρι να γίνει μαλακό και διάφανο.
  3. Ρίχνουμε το τραχανότο και μαγειρεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά όλοι οι κόκκοι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε 2-3′ να απορροφηθεί.
  4. Ρίχνουμε σταδιακά το νερό, περίπου 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά. Μόλις απορροφάται η ποσότητα που προσθέτουμε, συνεχίζουμε με την επόμενη.
  5. Όταν το τραχανότο μαλακώσει λίγο, ρίχνουμε το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο, το κοτόπουλο, το ξύσμα και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας.
  6. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το νερό, μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο.
  7. Αποσύρουμε το τραχανότο από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα μαζί με το τυρί κρέμα.
  8. Ανακατεύουμε ζωηρά, μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα και σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρεμμυδόσουπα με μανιτάρια & Τραχανότο

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με σπαράγγια & ginger

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με μανιτάρια & μπέικον

Ermioni Tilipaki Food Blogger Εριμόνη Τυλιπάκη

Γεια, είμαι η Ερμιόνη! Μαμά δύο υπέροχων μικρών κοριτσιών, σύζυγος του καλύτερου μου φίλου, Χημικός μηχανικός στο επάγγελμα, ενθουσιώδης food blogger στην καρδιά και λάτρης του καλού φαγητού. Όταν είμαι χαρούμενη, ανυπόμονη, αγχωμένη, μελαγχολική ή εκνευρισμένη, μπαίνω στην κουζίνα, φορώ την ποδιά μου και ψήνω κέικ ή μπισκότα. Εναλλακτικά φτιάχνω fudge, το απόλυτα εθιστικό γλύκισμα κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα. Αγαπώ τη μαγειρική. Είναι τρόπος έκφρασης και δημιουργίας. Και παράλληλα αποτελεί μια πολύ καλή ψυχοθεραπεία. Παρόλα αυτά, θα μπορούσα να τρέφομαι αποκλειστικά με σουβλάκια και παγωτό σοκολάτα και να είμαι απόλυτα χαρούμενη. Το 2011 αποφάσισα να ασχοληθώ με το blogging. Ήμουν στο σπίτι με άδεια μητρότητας, αρκετό χρόνο στη διάθεση μου και πολλές γευστικές ιδέες να στριφογυρνούν στο μυαλό μου. Το όνομα του blog αποτελεί ένα μικρό φόρο τιμής στην αγαπημένη μου σειρά, τα «Φιλαράκια», καθώς όλα τα επεισόδια έχουν τίτλους της μορφής «The one with…», «The one where…» κλπ. The one with all the tastes λοιπόν… ένα food blog που έχει λίγο από όλα: προτάσεις για το καθημερινό τραπέζι, ιδέες για τον μπουφέ και το πάρτι, λαχταριστά επιδόρπια με έμφαση στα fudge, τα παγωτά, τα cheesecakes, τη nutella και τη σοκολάτα, προτάσεις για λίγο πιο ιδιαίτερα πρωινά, μπισκότα και κέικ για τον καφέ μας ή το γάλα των παιδιών, εύκολα και νόστιμα σνακ για τη δουλειά ή το σχολείο. Αλλά και προσωπικές σκέψεις, συναισθήματα και ιστορίες καθημερινής όμορφης τρέλας.

theonewithallthetastes.com

  • ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
  • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ

  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
  • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
  • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ

  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ENGLISH VERSION