• ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
    • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
    • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
    • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
    • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
    • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • el
    • en

Τραχανότο με μανιτάρια & μπέικον

  • You are here
  • Αρχική
  • Food Bloggers μαγειρεύουν...
  • Τραχανότο με μανιτάρια & μπέικον
Τραχανότο με μανιτάρια & μπέικον
Τραχανότο με μανιτάρια & μπέικον
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μερίδες: 4
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

  • Calories: 250

Τραχανότο με μανιτάρια & μπέικον

By Εβίνα Καπιτζόγλου 19/07/2016

Υλικά

  • 1 κουτάκι Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γευσις - 300gr
  • Ελαιόλαδο - 100ml
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) μανιτάρια τεμαχισμένα ή 500 γραμμάρια φρέσκα κομμένα στα δύο
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κύβος λαχανικών

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μία μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπέικον (6’-7’).
  2. Προσθέτουμε το Τραχανότο κι ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών σε μικρές δόσεις. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε την επόμενη δόση ζωμού ανακατεύοντας συνέχεια.
  4. Μόλις απορροφηθεί όλος ο ζωμός, το Τραχανότο είναι έτοιμο.
  5. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικη, τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με κοτόπουλο & σπανάκι

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρεμμυδόσουπα με μανιτάρια & Τραχανότο

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με σπαράγγια & ginger

Evina Kapitzoglou Food Blogger Εβίνα Καπιτζόγλου

Με λένε Εβίνα (όποιος βρει από πού βγαίνει κερδίζει muffin δώρο!), έχω δύο κόρες, έναν άντρα, ένα σκύλο κι άπειρες εργατοώρες στην κουζίνα μου και σε επιχειρήσεις. Από πολύ μικρή αγαπούσα πολύ το χώρο της κουζίνας και πάντα τη θεωρούσα το πιο ζεστό αλλά ταυτόχρονα και το πιο δυναμικό δωμάτιο του σπιτιού μας. Άλλωστε ένα μεγάλο μέρος των παιδικών μου αναμνήσεων είναι άρρηκτα δεμένο με αυτή. Επίσης από μικρή αγαπούσα πολύ το καλό φαγητό και δεν δίσταζα από τότε να μαγειρεύω και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις από όλο τον κόσμο. Θυμάμαι ότι από τα παιδικά περιοδικά που αγόραζα, μελετούσα πάντα τις συνταγές, τις έκοβα με ένα ψαλίδι και τις τακτοποιούσα με θρησκευτική ευλάβεια σε ένα άλμπουμ (το οποίο έχω μέχρι σήμερα). Τα χρόνια που πέρασαν και οι επαγγελματικοί μου δρόμοι με οδήγησαν στον τομέα της επικοινωνίας όπου εργάζομαι τα τελευταία, σχεδόν, 20 χρόνια σε μεγάλες πολυεθνικές κι ελληνικές εταιρείες. Η αγάπη μου όμως για την κουζίνα, τη μαγειρική και την ανταλλαγή συνταγών παραμένει άσβεστη όλα αυτά τα χρόνια και βρίσκω πλέον αυτή μου την ενασχόληση σαν την ύψιστη μορφή επικοινωνίας αφού τα πάντα συζητούνται, λύνονται και συμφωνούνται γύρω από ένα τραπέζι. Από αυτή εδώ τη σελίδα θα προσπαθήσω –ελπίζω να τα καταφέρω- να σας βάλω λίγο στην κουζίνα μου και στη ζωή μου, γιατί πολλά από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά δεν πρέπει να πάνε χαμένα. Στην κουζίνα μάλιστα, τίποτα δεν πάει χαμένο – τα τρώμε ΟΛΑ.

cookandfeel.gr

  • ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
  • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ

  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
  • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
  • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ

  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ENGLISH VERSION