• ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
    • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
    • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
    • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
    • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
    • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • el
    • en

Τραχανότο με μανιτάρια & φασκόμηλο

  • You are here
  • Αρχική
  • Γνωστοί Chefs προτείνουν...
  • Τραχανότο με μανιτάρια & φασκόμηλο
Τραχανότο με μανιτάρια & φασκόμηλο
Τραχανότο με μανιτάρια & φασκόμηλο
  • Προετοιμασία: 8 λεπτά
  • Μερίδες: 4
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

  • Calories: 250

Τραχανότο με μανιτάρια & φασκόμηλο

By Ηλίας Σταυρόπουλος 19/07/2016

Υλικά

  • 1 κουτάκι Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γευσις - 300gr
  • Μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε φέτες - 500gr
  • Ελαιόλαδο - 800gr
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο - 120gr
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Λευκό κρασί - 200gr
  • Παρμεζάνα τριμμένη - 80gr
  • Βούτυρο - 60gr
  • Φασκόμηλο - 10gr
  • Νερό - 600-700ml
  • 1 κύβος λαχανικών
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών και διατηρούμε το ζωμό ζεστό καθόλη τη διάρκεια της παρασκευής.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα κομμένα σε λεπτές φέτες μανιτάρια και σωτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
  3. Στην συνέχεια, σωτάρουμε ελαφρά το Τραχανότο για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.
  4. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών σε μικρές δόσεις, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις το Τραχανότο απορροφήσει την προηγούμενη δόση, ρίχνουμε την επόμενη δόση ζωμού.
  5. Σε 6-7 λεπτά το Τραχανότο μας είναι έτοιμο, χυλωμένο.
  6. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φασκόμηλο, την παρμεζάνα και το βούτυρο.
  7. Σερβίρουμε και προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ελαιόλαδο και τα ολόκληρα φύλλα φασκόμηλο.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με καβουρμά

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με καπνιστό χοιρινό & πράσο

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βελουτέ τραχανότο με κοκκινιστά καλαμαράκια

Ilias Stavropoulos Chef Ηλίας Σταυρόπουλος

Σπούδασε στο ΤΕΙ Πάτρας λογιστική και ως φοιτητής άρχισε να μαγειρεύει ερασιτεχνικά. Πιστεύει πως ό,τι κι αν κάνει κάποιος στη ζωή του πρέπει το τέλος της ημέρας να τον βρίσκει ευτυχισμένο και γεμάτο. Γι’ αυτό και έκανε τη μεγάλη στροφή εγκαταλείποντας τα βαρετά λογιστικά και πέφτοντας με τα μούτρα στη μαγειρική με την οποία εντωμεταξύ είχε αναπτύξει σχέση πάθους. Έπεσε από την αρχή στα βαθιά μαθητεύοντας στο πλευρό του δάσκαλου Χριστόφορου Πέσκια, «για μένα ήταν μεγάλη έμπνευση και το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσα να φανταστώ». Δούλεψε στο Coupepe στην Πεντέλη, βραβεύτηκε ως νέο μαγειρικό ταλέντο και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο λαοφιλές It της Σκουφά μαγειρεύοντας ελληνική-μεσογειακή και healthy κουζίνα στο πλευρό του Αντρέα Λαγού, σεφ που σήμερα θεωρεί μέντορα και καθοδηγητή του – «με τον Αντρέα είχαμε από την αρχή άμεση επικοινωνία, μου έμαθε τα πάντα και κυρίως τη δύναμη της απλότητας, αφήνοντάς με ταυτόχρονα να αναπτύξω και τη δική μου μαγειρική ταυτότητα». Έχει στόχο την εξέλιξή του, γι’ αυτό θέλει να ταξιδέψει απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας και να μάθει από τους ντόπιους όλες τις συνταγές, όλα τα προϊόντα κάθε τόπου. Δεν μετανιώνει για την επιλογή του, «η μαγειρική τελικά είναι μεγάλη καψούρα».

  • ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
  • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ

  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
  • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
  • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ

  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ENGLISH VERSION