• ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
    • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
    • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
    • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
    • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
    • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • el
    • en

Τραχανότο με μάραθο & εσπεριδοειδή

  • You are here
  • Αρχική
  • Γνωστοί Chefs προτείνουν...
  • Τραχανότο με μάραθο & εσπεριδοειδή
Τραχανότο με μάραθο & εσπεριδοειδή
Τραχανότο με μάραθο & εσπεριδοειδή
  • Προετοιμασία: 8 λεπτά
  • Μερίδες: 4
ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ανά μερίδα)

  • Calories: 250

Τραχανότο με μάραθο & εσπεριδοειδή

By Ηλίας Σταυρόπουλος 19/07/2016

Υλικά

  • 1 κουτάκι Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γευσις - 300gr
  • Ελαιόλαδο - 80gr
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο - 120gr
  • Μαραθόσπορο σπασμένο σε γουδοχέρι - 1κ.γ.
  • Βολβοί μαραθόριζας, κομμένες σε λεπτές φέτες - 2
  • Πορτοκάλια ακέρωτα - 2
  • Λεμόνι ακέρωτο - 1
  • Λάιμ ακέρωτο - 1
  • Παρμεζάνα τριμμένη - 80gr
  • Βούτυρο - 60gr
  • Νερό - 600-700ml
  • Κύβος λαχανικών - 1
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ανθότυρο (προαιρετικά) - 100gr
  • Λίγο μπούκοβο σε ένα γουδί για να γίνει σκόνη

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών και διατηρούμε το ζωμό ζεστό καθόλη τη διάρκεια της παρασκευής.
  2. Πέρνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το λαιμ και το λεμόνι. Στήβουμε το πορτοκάλια, τα λαιμ και το λεμόνι και σουρώνουμε το χυμό.
  3. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις φέτες μάραθου και το μαραθόσπορο μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε το Τραχανότο και σωτάρουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά.
  5. Μόλις το Τραχανότο πάρει ένα ξανθό χρώμα, σβήνουμε με τους χυμούς των πορτοκαλιών, λαιμ και του λεμονιού, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνέχεια.
  6. Μόλις απορροφηθούν οι χυμοί ρίχνουμε το ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις. Μόλις απορροφηθεί η προηγούμενη δόση, προσθέτουμε την επόμενη, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
  7. Σε 6-7 λεπτά το Τραχανότο μας είναι έτοιμο. Προσθέτουμε το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή, το μπούκοβο και τις ψιλοκομμένες κορυφές από τους βολβούς μάραθου.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και σερβίρουμε. Προσθέτουμε λίγο τρίμα από ανθότυρο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με καβουρμά

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανότο με καπνιστό χοιρινό & πράσο

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βελουτέ τραχανότο με κοκκινιστά καλαμαράκια

Ilias Stavropoulos Chef Ηλίας Σταυρόπουλος

Σπούδασε στο ΤΕΙ Πάτρας λογιστική και ως φοιτητής άρχισε να μαγειρεύει ερασιτεχνικά. Πιστεύει πως ό,τι κι αν κάνει κάποιος στη ζωή του πρέπει το τέλος της ημέρας να τον βρίσκει ευτυχισμένο και γεμάτο. Γι’ αυτό και έκανε τη μεγάλη στροφή εγκαταλείποντας τα βαρετά λογιστικά και πέφτοντας με τα μούτρα στη μαγειρική με την οποία εντωμεταξύ είχε αναπτύξει σχέση πάθους. Έπεσε από την αρχή στα βαθιά μαθητεύοντας στο πλευρό του δάσκαλου Χριστόφορου Πέσκια, «για μένα ήταν μεγάλη έμπνευση και το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσα να φανταστώ». Δούλεψε στο Coupepe στην Πεντέλη, βραβεύτηκε ως νέο μαγειρικό ταλέντο και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο λαοφιλές It της Σκουφά μαγειρεύοντας ελληνική-μεσογειακή και healthy κουζίνα στο πλευρό του Αντρέα Λαγού, σεφ που σήμερα θεωρεί μέντορα και καθοδηγητή του – «με τον Αντρέα είχαμε από την αρχή άμεση επικοινωνία, μου έμαθε τα πάντα και κυρίως τη δύναμη της απλότητας, αφήνοντάς με ταυτόχρονα να αναπτύξω και τη δική μου μαγειρική ταυτότητα». Έχει στόχο την εξέλιξή του, γι’ αυτό θέλει να ταξιδέψει απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας και να μάθει από τους ντόπιους όλες τις συνταγές, όλα τα προϊόντα κάθε τόπου. Δεν μετανιώνει για την επιλογή του, «η μαγειρική τελικά είναι μεγάλη καψούρα».

  • ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ
  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΤΟ
  • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΥΣΙΣ

  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • FOOD BLOGGERS ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ
  • ΓΝΩΣΤΟΙ CHEFS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
  • Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ

  • ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
  • ΝΕΑ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • ENGLISH VERSION