ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ, Η ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Τρόπος προετοιμασίας σε 3 απλά βήματα
Θα χρειαστείτε
- Ένα κουτάκι Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις
- 60-80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Έναν κύβο λαχανικών ή 800 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών
- Μία κουταλιά ντοματοπολτό
- Βραστό νερό
- Βαθύ τηγάνι και ξύλινη κουτάλα
1. Βάζουμε 60-80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το περιεχόμενο του φακέλου για 1 λεπτό.
2. Προσθέτουμε στο τηγάνι μια κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό και έναν κύβο λαχανικών (μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κύβο με σπιτικό ζωμό λαχανικών για πλουσιότερη γεύση αλλά θα τον προσθέσουμε στο επόμενο βήμα) και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
3. Καθώς ανακατεύουμε, προσθέτουμε σταδιακά 800 ml βραστό νερό (ή αντίστοιχη ποσότητα σπιτικού ζωμού λαχανικών). Μόλις το νερό απορροφηθεί και το Τραχανότο είναι χυλωμένο, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προσθέτουμε λίγο αλάτι, μόνο αν έχουμε χρησιμοποιήσει σπιτικό ζωμό λαχανικών και όχι κύβους).
Το Τραχανότο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα (4 μερίδες) σε μόλις 5 λεπτά. Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε τριμμένη φέτα για πλουσιότερη γεύση.